Bilejer: Tre ting du måske ikke vidste om din bil

Som bilejer er det er ikke bare at sætte nøglen i, trykke på speederen og køre afsted. Nej, der er faktisk flere ting, du skal vide om din bil. Som især ny bilejer kan det godt virke en smule uoverskueligt at holde styr på alt det, du skal vide. Heldigvis kan du altid spare med din bilforhandler, autoværkstedet, din familie – og holde dig til bilmanualen. Men nogle ting ved du måske ikke om din bil, og disse kan du blive klogere på i denne artikel.

Bilens dæk skal afbalanceres engang imellem

Din bil kan få en vis ubalance, da bilens hjul faktisk godt kan være tungere på den ene side end den anden side. Det kan altså resultere i et højere brændstofforbrug. Du kan måske mærke ubalancen, hvis det ryster i rattet eller dine dæk ser uens ud. Du bør få afbalanceret dine hjul, hvor du fx skal have monteret nye fælge eller dæk – fx når du går fra vinter- til sommerdæk. Afbalancering af dæk kan vurderes af din automekaniker.

Ryd op og slip for de duggede ruder

Du ved helt sikkert, at din rude skal rengøres i ny og ny, så fugten ikke sætter sig i snavset på ruden. Men vidste du, at jo mere rod, du har i bilen, jo mere duggede ruder kan du få. Med andre ord hænger rod og dug altså sammen. Det skyldes nemlig, at klude, tøj, affald med mere er med til at binde fugten i bilen. Har du alligevel brug for mange ting i bilen, kan du med fordel bruge bagagerummet. For det er altså uhyre vigtigt, at ruden ikke er duggede.

Fyld ikke selv kølemiddel på bilen

Du må endelig ikke selv fylde kølemiddel på bilen, da der kan ske udslip af gasser, der er klimaskadelige. Derfor er det vigtigt, at din automekaniker gør det.