BILFORSIKRING TIL ELBIL

Bilforsikring til elbil
Bilforsikring-til-elbil

En elbil er en forholdsvis ny type bil, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvordan man dækker en sådan bil med forsikring. Følgende checkliste vil give dig et overblik over, hvilke ting du bør overveje, inden du tegner en elbilsforsikring.

Hvad du skal huske på ved en elbilsforsikring

Der er flere forskellige parametre at huske på, når du skal tegne en forsikring til en elbil. Vi har samlet en liste herunder, som kan hjælpe dig i jagten på en bilforsikring til din elbil.

Forsikringsselskabets erfaring med elbiler

Det er vigtigt, at dit forsikringsselskab har erfaring med elbiler, da det kan have indflydelse på, hvordan selskabet dækker skader på en elbil.

 

Elbilens alder

Alderen på din elbil kan også have indflydelse på prisen for din forsikring. Ældre biler er typisk dyrere at forsikre.

Elbilens værdi

En anden faktor, der kan have indflydelse på prisen for din forsikring, er, hvor meget din elbil er værd. Jo dyrere bilen er, desto dyrere er forsikringen typisk også.

 

Gebyrer for elbilforsikring

Nogle forsikringsselskaber opkræver gebyrer for at tegne en elbilsforsikring. Dette er dog typisk relativt lave gebyrer, og det er derfor ikke nødvendigvis en afgørende faktor for, hvorvidt en elbilsforsikring er fordelagtig.

 

Forsikringsdækning

Det er selvfølgelig også vigtigt at overveje, hvilken dækning du ønsker for din elbil. De fleste forsikringsselskaber tilbyder en standarddækning, der dækker skader på bilen, hvis du er udsat for et uheld. Det vil som oftests også være relevant at tilkøbe yderligere dækning, som f.eks. vejhjælp og kaskoforsikring. Vejhjælp kan f.eks. være god, hvis du løber tør for strøm ude på vejene ud nogen mulighed for at oplade. Og kaskoforsikringen er et must på nyere bilere, for at sikre at man ikke står med store uforudsete omkostninger.

 

Pris

Til sidst skal du selvfølgelig også overveje prisen for din elbilsforsikring. Prisen varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, og det er derfor en god idé at sammenligne priser, inden du tegner en forsikring. Prisen vil, som ved en almindelig bilforsikring, variere ud fra specifikke faktorer som alle forsikringselskaber kigger på. Her er din alder, bopæl, anciennitet og andre faktorer noget der spiller ind i den endelige pris. Der kan være store forskelle mellem de forskellige selskaber, så undersøg markedet grundigt inden du skriver under.

 

Du kan her læse mere om, hvordan du finder den bedste pris på en bilforsikring.