Drag nytte af fordelene ved elbiler

Du har nok opdaget det: Elbilerne kommer, og de er kommet for at blive. Med elmotorer er det muligt for også helt almindelige familiebiler at få accelerationer, der nærmest kan måle sig med racerbiler – eller de kan i hvert fald give et gevaldigt sug i maven.

Rækkevidde-problematikken er ikke så stor, som den har været

Så er der selvfølgelig det store spørgsmål om rækkevidde, som har været elbil-kritikeres nok væsentligste kæphest. At elbiler ikke er i stand til at køre de helt lange ture på den årlige tur mod sydens sol, eller måske til længere business-ture ned gennem kontinentet eller f.eks. de mere end 400 km mellem København og Aalborg. Der er i hvert fald to grunde til at, dette, engang meget reelle, problem ikke er så stort længere. For det første er der rækkevidden, hvor det ikke længere er usædvanligt at nå op på 400 km rækkevidde – f.eks. har Volkswagens id.3-model en rækkevidde på 420 km, men har vist sig at kunne tilbagelægge væsentligt længere distancer end det.

For det andet er det ikke så stort et problem længere, hvis man er ved at løbe tør for rækkevidde. Vi vil gerne indrømme, at det på nuværende tidspunkt er mere besværligt end i en bil med forbrændingsmotor, men et stadigt mere fintmasket net af ladestandere, koblet med bedre hurtigtopladelige batterier, gør det langt mere overkommeligt at lade.

Prisen er også overkommelig

Der er god mulighed for at skaffe sig en elbil til en fornuftig pris, og de findes indenfor alle prisklasser – dog undtagen de allerbilligste minibiler, som de (endnu) ikke helt kan konkurrere med på prisskiltet. Hvis du ikke punge kontant ud for den nye, lækre og miljøvenlige elbil, er der altid mulighed for finansiering. Se mulighederne for bilfinansering her. Så som du kan se, er der nærmest ingen undskyldninger for ikke at træffe det rigtige valg!