Er du igen klar til at drage afsted på landets festivaler?

koncert

Om du går på festival som mand eller ej, har du savnet de store begivenheder, som sommeren normalt byder på.

Hvis du normalt går på festivaler, har savnet nu stået på i to år. Selvom der kom små festivaler og kom rimelig store koncerter, var det slet ikke det samme.

Er du ikke til festivaler? Savner du så ikke den tid på året, hvor du har byen og boligen for dig selv. De dage, hvor larmen er samlet et sted, hvor du kan holde dig lang væk fra.

Byen, butikkerne og livet er genåbnet

Festivalerne er om noget længe ventet. Da landet første gang lukkede ned, var der ikke mange håbefulde sjæle, som seriøst troede på sommeren bød på festivaler.

Året efter var forhåbningerne dog skudt helt i vejret. Vaccinen var lige blevet introduceret, og alle blev pludselig en del af de håbefulde sjæle. Efter den første vaccineplan skulle vi have været færdigvaccineret en uge før Roskilde Festival – som er en af sommerens tidligste festivaler. Det er nok ikke den store overraskelse for læseren, men sådan blev det faktisk ikke. I stedet måtte vi tage til takke med små koncerter, halvåbne barer og herlige dage ved stranden.

Men, men, men. I år skal du ind at gøre indkøb til festivalen. For i 2022 bliver det næsten med garanti året, hvor du skal på festival. Vaccinationen går kun en vej, og vi ser ikke ud til at skulle frygte for en ny, skør mutation.

musik

Festivaler i udlandet

Er du vild med at tage køreturen til Belgien, Holland eller Tyskland til store technofestivaler, bliver du måske en smule skuffet. I udlandet går vaccinationen ikke helt efter den danske drejebog. Selvom der er lang tid til festivalsæsonen, kan det blive en stor udfordring.

I flere lande har de store problemer med at få befolkningen vaccineret. I Frankrig er skepsissen så stor, at der indført påbud mod sygepersonale, der ikke har vaccine. Disse bliver simpelthen fyret, hvis ikke de vil have en vaccine i kroppen.

Hvis du elsker fransk hiphop, kan du kun bede til, at planen virker. For uden vaccine virker der meget usandsynligt, at der kommer festival nogen steder.

Ferie i udlandet, festival i Danmark

Om du skal have vaccine for at komme på en dansk festival, er endnu ikke sikkert. Fremtiden har vist sig at være mere uvis, end vi nogensinde førhen har kunnet forestille os. Måske kan vi alle sammen danse fulde, glade med vaccinerede og u-vaccinerede rundt på festivalerne.

Det er dog også tænkeligt, at den ene gruppe hopper rundt på festivalen og hygger sig, mens den anden står ude foran og kigger misundende ind.

Den perfekte kombination til sommer kunne derfor være, at du holder ferien i det genåbne udland. Derefter tager du hjem og direkte ind på din yndlingsfestival.

Eventuelt kan du tage en dag på sofaen, inden du hopper ud på festivalen. For mange dage på en doven sofa får du dog ikke meget spildt sommer tilbage på. Vi har savnet sommer, sol og festivaler. Nu kommer det endelig tilbage – udnyt det.