Gør din bil vinterklar

Vintertiden er ikke kun hård for os mennesker. Den kan også være hård for din bil. Derfor er det vigtigt, at du gør din bil vinterklar. Ikke nok med at det ruster din bil på bedste vis til de kolde måneder, så kan du også køre sikkert gennem den mørke tid. Men hvordan gør du så din bil vinterklar? Det kan du læse mere om her.

Skift til vinterdæk

Først og fremmest er det alfa og omega, at du skifter fra sommerdæk til vinterdæk. Som udgangspunkt anbefales det, at du gør dette, når temperaturen falder til under syv grader. Vinterdæk sørger for, at du får et langt bedre vejgreb samt en kortere bremselængde. Dette kan altså være med til at forhindre farlige situationer og ulykker. Du skal huske at skifte til vinterdæk uanset, om du har købt en bil, eller om der er tale om bil leasing privat.

Frostsikker sprinkler- og kølervæske er en god idé

Sprinkler- og kølervæske kan godt fryse, hvilket kan føre til store problemer. En anden ting, du kan gøre, er derfor at sørge for, at din sprinkler- og kølervæske er frostsikker. Husk at vælge den korrekte kølervæske til din bil. Vælger du den forkerte, kan det skade motoren.

Få repareret stenslag

Du bør ligeledes undersøge din bils ruder for stenslag. Hvis du har fået et slag, er det en fordel, at du får repareret det, inden der kommer frost. Når først det er frostvejr, er der nemlig en større sandsynlighed for, at stenslaget får ruden til at revne, så hele ruden skal skiftes.