Kør sikkert med en hjelm til motorsport

Dyrker du motorsport, skal du tænke på din sikkerhed. Sikkerhed er der ikke nogen seriøse udøvere af skrammelbil-løb, drag racing eller karting, der tager let på. For hvis du har fordybet dig i sporten, kender du også til de skader, selv professionelle udøvere har måttet lide gennem tiden. Hovedet er det vigtigste at beskytte, og det har du heldigvis hjelme til. Men hvilken slags hjelm skal du så have?

Skaf en certificeret Bandit hjelm fra Simpson Performance Products

Til alle de nævnte sportsgrene kan du nå langt, hvad gælder at passe på dig selv, ved at erhverve dig en Bandit hjelm fra amerikanske Simpson Performance Products. For sådan en Bandit-model vil du kunne få med FIA 8859-2015-certificering. Det vil sige, at hjelmens robusthed og evne til at beskytte har certificering fra det internationale bilsportsforbund, Fédération Internationale de l’Automobile.

En hjelm til motorsport skal være FHR-kompatibel

Støder du ind i noget med høj hast, er det begrænset, hvor meget en hjelm hjælper, hvis hoved og nakke bliver slynget frem og tilbage. Når du får en hjelm til motorsport, bør du derfor skaffe dig én, der passer til FHR-anker, så du med fastmontering kan beskytte nakken under ræs. Det er lidt træls at erhverve dig en hjelm i den 11. time, du ikke kan bruge til motorsport, da den ikke passer til FHR.

Hjelmen må også godt have aerodynamisk design

Så vælg en Bandit-hjelm – den er sikker at have på og har et aerodynamisk design. At din hjelm har aerodynamik, er selvfølgelig ikke så vigtigt, når du sidder inde i en kabine. Men kører du fx i gokart, har det faktisk en betydning, om din hjelm giver dig mere vindmodstand eller ej. Når du vælger ny hjelm til motorsport, så er sikkerhed selvfølgelig vigtigst – men god aerodynamik kommer lige efter.