Praktiske opgaver i forbindelse med et dødsfald

Før eller siden skal vi alle sammen herfra. Dette er det eneste vi kan være fuldstændig sikre på at opleve i vores liv på jorden. Derfor er det en god idé at vide hvad man skal sørge for, hvis en man står nær går bort.
Det kan være alt lige fra at give besked til andre familiemedlemmer og afdødes venner, til at planlægge begravelsen og tømme huset efterfølgende. Det er en tung opgave, men en opgave som afdøde ville have sat pris på, blev gjort ordentligt. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til hvad der er vigtigt at huske.

Giv besked til familie og venner

Det er en tung opgave at skulle stå for at fortælle familiemedlemmer og venner, at deres kære er gået bort og da man selv er i en sorgproces og måske er ved at komme sig over chokket, er det en god idé ikke at overbringe de sørgelige nyheder alene. Bed derfor en ven eller et familiemedlem om at, enten sidde med dig hvis du er nødsaget til at give besked over telefonen, eller til at tage med dig i tilfælde af at du skal mødes med familie eller venner til afdøde, fysisk.

Planlæg begravelsen

Når det kommer til begravelsen, så er der en del ting der skal huskes på. Hvis man ikke har prøvet det før kan det være en meget overvældende oplevelse. Heldigvis står man ikke alene da alle begravelser eller bisættelser, kræver at man hyrer en bedemand til at stå for de ting, som ikke er tilladt for privatpersoner at gøre, som for eksempel transport og klargøring af afdøde. En bedemand kan hjælpe med de fleste opgaver og samtidig en stor støtte i processen, da de også kan fungere som en slags skulder at græde ud ved. De har prøvet det mange gange før og har stor sympati og empati i forbindelse med din situation.

Efter begravelsen

Når den afdøde er stedt til hvile og alle er taget hjem, så er der stadig nogle praktiske opgaver der skal klares. Huset skal tømmes og en boopgørelse ved skifteretten, skal afgøre om der er noget der kan arves eller om alt går til gæld. Derudover skal man sørge for at forskellige typer abonnementer, som for eksempel tv, internet, telefon og streamingtjenester bliver afmeldt, så de efterladte ikke skal bebyrdes med en masse regninger til deres kære afdøde. Hvis der er ting i huset som ikke kan eller skal sælges, skal man også finde ud hvad man beholder, hvad der skal smides ud og hvem der arver hvad. Det kan være en tung opgave, men kan faktisk være med til at gøre sorgprocessen lettere, da men får lov at afslutte det på en god måde.