Skal jeg vælge privatleasing eller erhvervsleasing?

Rigtig mange mennesker vælger i dag at lease en bil enten til privatbrug eller til erhvervsmæssigt brug. Dette er der flere gode grunde til. At lease en bil kommer nemlig med en del fordele, som du ikke opnår, hvis du i stedet vælger at købe en bil. 

Ønsker du at lease en bil, men ved du ikke helt, om du skal vælge privatleasing eller erhvervsleasing? I så fald bør du læse med videre her, så du kan finde ud af, hvilken leasingform der passer bedst til dig og dine behov.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing vil sige, at du leaser en bil i en bestemt periode, som du bruger i privaten. Perioden kan eksempelvis være alt lige fra 12 måneder til 24 måneder eller 36 måneder. 

Vælger du at privatlease en bil, skal du betale en førstegangsydelse. Det skal du gøre i det øjeblik, du leaser selve bilen. Derefter vil du typisk have løbende udgifter til forskellige ydelser. Når leasingaftalen er slut, vil der komme en slutafregning.

Hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing er det bedste valg for dig, der skal bruge en bil i din virksomhed i en specifik periode. Det kan være en periode, der varer i 1 år, 2 år eller 3 år. Leaser du en firmabil, kan det være, at du selv skal bruge den, eller at en af dine medarbejdere skal bruge den.

Når det kommer til erhvervsleasing, får du flere udgifter. Der er en førstegangsydelse, månedlige ydelser i leasingperioden samt en slutafregning.