Actionfyldt renovering

Det er nok de færreste, som forbinder byggebranchen med det eksklusive element. Men det er faktisk gået hen og blevet hverdag byggebranchen, dét er dermed at sprænge ting. Det kan måske lyde sådan helt Hollywood agtigt, men ikke desto mindre springer man nu bygningskomponenter i stedet for at bruge timevis af energi på at få det fjernet.

Okay, det er naturligvis ikke helt sandt at man altid vælger løsningen, hvor man sprænger noget bort. Det er dog sandt at det er en stigende trend, som bliver praktiseret mere og mere. Ja det er så noget der ender i store eksplosioner og et flammehav? Nej, det er ikke tilfældet. Faktisk er det en uhyre kontrolleret proces, hvor en ekspert i sprængning tager sig af de matematiske udregninger, så der kun anvendes den nødvendige mængde sprængstof til at nedlægge det ønskede, ligesom der tages enorm højde for sikkerheden.

Sådan foregår sprængning denne skift

Når det er sprænges i byggebranchen, er det meget kalkuleret, fordi det skal foregå med største sikkerhed. Både sikkerhed i forhold til de mennesker, der er omkring området, men også i forhold til den sikkerhed, der skal være i at opgaven bliver udført. Når man udfører opgaven, foregår det ved, at man først skaber en sikkerhedsafstand til området, hvor der skal sprænges. Dette gør man naturligvis for at undgå personskader ved at der for eksempel flyver fragmenter fra eksplosionen ud og rammer tilskuere.

For netop at forhindre dette lægger man tunge blytæpper om det der skal sprænges. Det forhindrer naturligvis fragmenterne i at flyve væk, ligesom det også er med til at sørge for, at oprydningen bliver tilsvarende let. Der er nemlig stor forskel på at skulle bruge energi på at samle stumperne op i øst og vest kontra at løfte blytæpperne væk og have alt materialet liggende herunder.

Fordi det er med til at spare tid og penge, er sprængning helt sikkert kommet for at blive. Nogle vil måske endda kalde det en eksplosiv trend.