Det skal du overveje i forbindelse med et SU-lån

Hvis du som ungt menneske står og mangler nogle penge, så er der flere muligheder. Men måske har du allerede hørt, at du skal passe på med at låne penge. Betyder det så, at det slet ikke kan betale sig at gøre? Det gør det selvfølgelig ikke. Men det er vigtigt, at du er velovervejet i din beslutning, inden du vælger at tage et lån. Det gælder altså også, når det kommer til SU-lån. Så her er nogle af de vigtigste ting, du bør overveje, inden du taget et SU-lån.

Kan det betale sig?

Det første, du bør overveje, er selvfølgelig, om det kan betale sig for dig. For selvfølgelig kan det være en stor hjælp at få lidt ekstra på kontoen hver måned. Men det vil også altid være forbundet med nogle udgifter.

Du skal derfor overveje, om det er værd at få lidt ekstra penge her og nu for så til gengæld at skulle betale mere senere hen.

Med SU-lån er der selvfølgelig den fordel, at det ofte er billigere end andre lån. Det betyder, at det ikke vil være forbundet med helt så stor en risiko. Så hvis du får brug for flere penge under din uddannelse, så kunne dette meget vel være en løsning.

Har du andre muligheder?

Der er selvfølgelig også andre ting, du kan gøre, hvis du vil have bedre økonomi under dine studier. Nogle af disse kunne eksempelvis være:

  • At tage et studiejob ved siden af dine studier

  • At tage et sommerjob og spare op i løbet af sommeren

  • At skære ned på dine udgifter.

Det kan i øvrigt være en god idé at kombinere disse forskellige løsninger for at forbedre din økonomi. Først når du har overvejet og eventuelt prøvet disse muligheder af, kan det give mening at tage et SU-lån.