Hvad er bedst: Køb eller leasing?

Det hellige spørgsmål hos mange mænd, når tiden kommer til at anskaffe sig bil: skal jeg købe, eller skal jeg lease? Hvis du også står i en situation i dit liv, hvor du nu skal have bil, så er du snublet over den rigtige artikel for dig. Her vil du nemlig blive bekendt med nogle overvejelser, som kan være relevante, når du skal afklare netop dette spørgsmål. Det viser sig nemlig, at der ikke er et klart svar, som er hverken rigtigt eller forkert. Men, ønsker du at blive klogere på problemstillingen om køb eller bil leasing privat, så læs videre nedenfor.

Afhænger af din økonomi

Ja, som så mange andre ting, så spiller din egen økonomi ind i dette spørgsmål. Men, det er ikke udelukkende et spørgsmål om hvor stor din månedlige indtægt er. Faktisk, så handler det i højere grad om, hvordan du vil strukturere din økonomi og hvilken måde du ønsker at opspare på. Der er nemlig forskellige fordele og ulemper, som knytter sig til hhv. køb og privat leasing af bil.

Fordele og ulemper

Når det kommer til fordelene på leasing siden, så er den allerstørste fordel, at du kender din månedlige udgifter. Hvis du ønsker at kunne fastlægge et månedligt budget, med stor præcision, så er leasing en god mulighed. Her har du brugsretten på bilen, men ikke ejendomsretten. Dvs. at du som udgangspunkt ikke skal bekymre dig om afskrivninger på bilen eller vedligeholdelse. Dog skal du selvfølgelig behandle bilen ordentligt, hvis du ønsker at få hele dit depositum tilbage. Ved køb af bil har du derimod ejendomsretten og skal selv sørge for at sælge bilen igen. Nogle fortrækker at eje bilen og i nogle tilfælde vil dette også være den billigste løsning – dog ikke altid. Der vil dog være en ubekendt, idet du ikke med sikkerhed kender dine omkostninger, fordi værkstedsregningen ikke er inkluderet.