Har du et alkoholmisbrug?

Går du rundt og er i tvivl, om du har et alkoholmisbrug eller ej? Det kan også være svært helt præcist at finde ud af, hvornår man er alkoholmisbruger. En alkoholiker behøver nemlig ikke nødvendigvis at være en person, der sidder på en bænk nede på torvet og drikker hver eneste dag. Så hvordan finder du ud af, om du er alkoholmisbruger? Det kan du finde ud af ved at læse med videre.

Definitioner på et alkoholmisbrug

Der er forskellige former for sværhedsgrader, når det kommer til alkoholmisbrug. Herunder kan du få et indblik i de forskellige sværhedsgrader:

Et stort alkoholforbrug

Et stort alkoholforbrug er, når du drikker over 10 genstande om ugen. Det kaldes for et risikofyldt forbrug, fordi det kan medføre en meget stor mængde af forskellige legemlige og psykiske sygdomme.

Et skadeligt alkoholforbrug

Hvis det handler om et skadeligt alkoholforbrug, så er forbruget så stort, at det har medført en alkoholskade. Denne alkoholskade kan være, at personen kører spirituskørsel eller har fået helbredsproblemer. 

Du er afhængig af alkohol

Du er afhængig af alkohol, når du ikke længere kan styre dit forbrug af alkohol. Forsøger du at lade være med at drikke alkohol, får du abstinenser. Dit drikkeri påvirker dit forhold til din familie, dine venner og dine kolleger. 

Alle kan udvikle et alkoholmisbrug

Når det kommer til et alkoholmisbrug, så er det noget, som alle mennesker kan udvikle. Misbruget starter i mange tilfælde i forbindelse med, at alkoholforbruget har været stort i en længere periode. Det er forskelligt fra person til person, hvor stort forbruget skal være samt i hvor lang tid.