Har du styr på microcement?

Microcement har de seneste par år oplevet lidt af en opblomstring fra at være ikke særlig kendt til at blive et hit hos boligejere, som ønsker et råt og mere upoleret look i deres hjem.

Netop beton-looket har ikke overraskende ført til, at der er kommet en række produkter på markedet, som kan anvendes til at skabe den her særlige stil. Microcement er dog den type, som har vundet mest genklang, da den giver fleksible muligheder. Det er nemlig en blanding af cementpulver og vand, som kan tilpasses i nuancerne ved at tilsætte et farvestof. Dermed bliver det nemt at ramme den stil, man ønsker.

Det er dog ikke den eneste fordel ved produktet. Microcement kan bl.a. bruges til etablering af gulve, men kan også bruges på vægge og til mindre projekter, som f.eks. sten-look omkring en bruseniche m.m.

Fordelene ved at bruge microcement er, at det er let at rengøre og vedligeholde. Dette fordi det simpelthen ofte er tilstrækkeligt med en gulvmobbe til gulvet, hvor der blot bruges sæbevand. Ligeledes kan vægge, bordplader og andet vaskes over med en klud, når man vil have klaret rengøringen.

Dertil kommer det, at microcement er et meget holdbart materiale, som sikrer solide overflader. Holdbarheden på det, du har lavet, forudsætter dog, at produktet er blandet og bygget efter anvisninger. Så er du ikke sikker på, hvordan du skaber det bedste og mest holdbare resultat, kan du overveje et kontakte en fagmand, fortæller vores lokale murer i Kolding. En murer kan nemlig sætte et professionelt finish, hvis ikke du får leveret din microcement-løsning af en specialvirksomhed.

Foruden holdbarheden er designulighederne et plus. Det er nemlig ikke kun muligt at tilpasse de grålige nuancer som tidligere nævnt, men ligefrem at anvende deciderede farver i sin blanding! Det gør det nemt at dekorere mindre områder såvel som at skabe store overflader på de større projekter.

Der er naturligvis også et par minusser ved produktet, som først og fremmest repræsenteres af det tidskrævende element. Den lange tørretid vil nemlig trække projektet en smule ud, men resultatet er til gengæld oftest meget flot.

Husk desuden, at produktet ikke er UV-resistent, og at du ved brug i vådrum skal etablere en hård belægning, membran og spartle, før du tager din microcement i brug.