Hvornår bør du skifte taget ud?

Taget er en stor del af huset, og det er derfor også den del af huset, der er udsat for de fleste påvirkninger fra bl.a. blæst, regn, sne og meget mere. Det er absolut nødvendigt at have et tag i god stand, da det ellers kan gå ud over tilstanden på resten af huset. En tagudskiftning er dog både omfattende og dyr, og derfor vil man helst ikke begynde på det, hvis det i virkeligheden ikke er nødvendigt. Vi har her kigget på grundene til at få lagt et nyt tag, så du kan tage den bedste beslutning for dit hus.

Der kan være mange grunde til at skifte taget ud:

Taget holder ikke for evigt, og hvor længe kommer an på tagbelægningen. Hvis den gamle tagbelægning er så nedslidt, at den ikke længere kan repareres eller taget er blevet utæt eller er i stor fare for at blive utæt, er det på tide at få skiftet taget ud. Et nedslidt tag kan nemlig være en stor fare i stormvejr, imens et utæt tag kan give alvorlige – og dyre – vand- og svampeskader i hele huset.

Isolering har stor betydning for, hvor godt taget – og naturligvis også resten af huset – egentlig klarer sig. Hvis taget er meget dårligt isoleret og der ikke er mulighed for efterisolering, kan et nyt tag være den eneste mulighed. Dårlig isolering betyder nemlig en skyhøj varmeregning, kundebroer og lignende, som ikke ligefrem gør det til en fornøjelse at bo i huset – og et nyt tag med efterisolering kan gøre underværker for dette.

Nogle tagbelægninger passer bedre eller dårligere til nogle huse end andre – og det kan derfor også sagtens være, at man vil skifte taget ud, fordi en anden tagbelægning passer bedre til huset rent arkitektonisk og farvemæssigt. Det kan gøre en stor forskel, når man engang sætter huset til salg – købere kan nemlig godt se det, hvis taget rent faktisk ikke passer til huset.

I forbindelse med større ombygninger, tilbygninger eller renoveringer kan det også være enten nødvendigt eller blot en god idé at få lagt et nyt tag. Det kan f.eks. være, hvis man gerne vil have ovenlysvinduer eller kviste, som generelt kræver ændringer i tagkonstruktionen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for et nyt tag, kan du ved de fleste tagdækkere, som f.eks. Jysk Tagkompagni, få et ganske gratis og uforpligtende tagtjek, så du kan blive klogere på tilstanden af dit tag.