Tips: Sådan finder du et godt sofabord til stuen

Et sofabord skal du kunne slå benene op på, når du er alene eller sammen med partneren. Og du skal kunne servere eftermiddagskaffe fra det, når du har gæster på besøg. Sofabordet skal ikke være så højt, at det blokerer for fjernsynet og gør det at sidde med opslåede ben til en yogaøvelse. Men det skal heller ikke være så lavt, at gæster må sidde på knæ som ved et japansk chabudai-kaffebord.

Ingen formel på det perfekte sofabord

Så universelt kan det siges, at et sofabord, hvad dets højde angår, skal ligge på en gylden middelvej. Udover det kan der ikke siges så meget om sofaborde, hvad angår egenskaber, de absolut skal have. Bordpladen kan fx være rund, kvadratisk, rektangulær eller noget mere kreativt. Materialemæssigt kan bordpladen fx være lavet af spånplader, træ, marmor eller metal. Ikke alt er lige komfortabelt.

Skal dit bord have hylder eller skuffer?

Nogle sofaborde har ikke andet at bryste sig af end et stel med ben og så en bordplade. Svært er det dog ikke at finde sofaborde med en hylde under bordpladen til fjernbetjeninger, magasiner eller videospil. Du kan også få sofaborde med skuffer, hvis du gerne vil kunne opbevare dit fine testel i dem, uden risiko for at stellet falder ud. Sofaborde kan altså hjælpe dig med at holde hjemmet rent.

Skal du købe dyre designermøbler? Eller billige sofaborde?

Hvor meget må et sofabord så koste? Den diskussion kan du have om alle møbler, og i sidste ende kommer det an på, om du er typen, der er villig til at betale mere for designermøbler. Funktionelt er der så godt som ingen forskel på mange af de dyreste og de billigste sofaborde på markedet, så kun hvis du føler en slags stolthed ved at have noget dyrt stående, burde du bruge over ca. 1500 kr.