Mangler du en båndsliber til hjemmebrug?

Er du også typen, der elsker at bygge ting selv? Så ved du sikkert også allerede, hvor vigtigt det er at have det helt rigtige udstyr. Man kan kun komme så langt med sine hænder – hvis man virkelig skal udrette noget, så er det altså helt nødvendigt, at man har det rette udstyr. Det kan f.eks. være, at du selv står og mangler en båndsliber?

 

Hvad er en båndsliber?

Det kan også være, du ikke er en helt erfaren nok gør-det-selv-mand til at vide, hvad en båndsliber er. En båndsliber er en maskine, man bruger til at slibe træ med. På en båndsliber kan man både udføre de store grove slibeopgaver, men man kan også lave noget mere finpudsning. Du kan altid bruge båndsliberen til flere ting.

 

Dette kan du bruge båndsliberen til

Du kan bruge din båndsliber, hver gang du har et stykke træ, der trænger til at blive slebet. Det kan være, du skal bygge noget, og en af delene dertil er lidt for stort. Det kan være, at det kun er så lidt for stort, at det er for besværligt at save det af. Det er f.eks. i sådanne tilfælde, at en båndsliber kommer på tale. Her kan man nemlig let slibe den overskydende del af, så man bare står tilbage med et stykke, der har lige den størrelse, man skal bruge for at lave ens projekt færdigt.

 

Et stort udvalg

Der findes flere forskellige maskiner inden for båndslibere. Du kan f.eks. få en mindre model, som kan stilles på skrivebordet. Du kan også få en større maskine, som du nok skal have et værksted til for at kunne huse. Hvilken båndsliber du skal vælge, det kommer helt an på, hvad du skal bruge den til. Du kan også købe en gulvsliber – som er i familie med båndsliberne – hvis du skal have slebet gulvet i huset. Det kan hurtigt få et gulv til at se 10 år yngre ud, så det er altid værd at prøve.

 

Hvad koster en båndsliber?

Du er måske og interesseret i at vide, hvor meget man egentlig skal betale for en båndsliber? Her kommer det igen an på, hvilke båndsliber du vælger. Du kan f.eks. vælge en helt lille model, som kun koster lidt over tusind kroner. Skal du derimod op og have en større maskine, så kan du godt komme til at betale meget mere. En stor båndsliber kan godt koste over 40.000 kr. Der er altså stor forskel.