Sådan finder du frem til den rigtige momentnøgle for dig

For at finde frem til den helt rigtige momentnøgle for dig bør du kigge på den størrelse bolt, du skal spænde. Det er en af de mest essentielle ting, du skal være opmærksom på, når det kommer til valg af en momentnøgle. Efter at du har fundet frem til den rette størrelse momentnøgle i forhold til bolten, er der andre faktorer, du bør have in mente.

Find den rette momentnøgle

Er du på udkig efter en momentnøgle, er det værd at vide, at de findes i mange forskellige størrelser. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i dette, da der herved er en forskel på, hvilken momentnøgle du skal vælge i forhold til dit projekt.

Hvilken størrelse, du har brug for, varierer alt efter, om du skal bruge momentnøglen til en cykel eller et bilhjul. Herunder finder du et par eksempler på størrelsen for en momentnøgle:

  • 1/2”
  • 1/4”
  • 3/8”

Endnu en ting, du bør forholde dig til, er Nm, hvilket er en forkortelse for Newtonmeter. Det er en måleenhed, der beskriver, hvor stor en kraft en momentnøgle kan skrue med. En momentnøgle til en cykel kan sagtens have en mindre kraft end en momentnøgle, der skal bruges til en bil. Momentnøgler findes typisk i følgende modeller:

  • Momentnøgle 0 til 20 Nm.
  • Momentnøgle 5 til 25 Nm.
  • Momentnøgle 2 til 24 Nm.

Brug for flere momentnøgler?

Ved du allerede nu, at du får brug for momentnøgler i flere forskellige størrelser, fordi du elsker at rode med alle mulige ting? Så kan det klart anbefales, at du vælger et momentnøglesæt. Køber du sådan et sæt, har du et godt udvalg af størrelser.