Har du brug for hjælp til at blive skilt?

Hvordan bliver man skilt?

Læs med her, så får du svaret på, hvad du bør vide om skilsmisse og hvordan det kommer til at foregå.

Hvis du og din partner, beslutter jer for at I skal skilles, så skal I have fundet ud af, hvordan skilmisseprocessen kan blive bearbejdet effektivt, smertefrit og uden alt for meget besvær for jer begge to. Hvis du ikke i forvejen ved hvordan en skilsmisse foregår så bliver du klogere nu.

Der er en hel del juridiske og praktiske ting der skal ordnes og besluttes, når I vælger at gå fra hinanden og blive skilt. Det kan være at I skal forholde jer særligt til noget og man kan ikke altid komme uden om en proces hvor I begge skal gøre en indsats for at I er enige. Men for netop at få styr på sagerne og reglerne i jeres skilsmisse, så kan I få rådgivning hos Advokathuset Bredgade. Her får I alt den information I har behov for, f.eks. hvis I har spørgsmål til, hvis I har børn sammen og hvordan I bedst muligt håndterer hele den proces det indebærer at blive skilt. Advokathuset er specialiseret i skilsmisser og du kan få et helt personligt rådgivningsmøde til en fast og lav pris. Her får I en kyndig skilsmisseadvokat som hjælper med jeres behov og skræddersyer en økonomisk og praktisk plan med inddragelse af juridiske omstændigheder.

Hvad er betingelserne for en skilsmisse?

Når I skal skilles, skal I først separeres, men I kan faktisk godt undlade seperationen, hvis følgende krav lever op til betingelserne. Det er krav som:

  • At I er enige om skilsmissen selvom I har børn under 18 år
  • Hvis der har været utroskab involveret
  • Hvis I har været adskilt i to år på grund af nogle uoverensstemmelser
  • Hvis et af jeres børn har været bortført til et andet land
  • Hvis der har foregået vold
  • Hvis en af jer er gift med flere samtidig

Hvis ovenstående dog ikke opfyldes, så skal I separeres først og det tager et halvt år. Derefter kan I så søge om at blive skilt. I er altså ikke skilt, hvis I bare er separeret og selvom I ikke begge to er enige i en seperation, kan dette godt finde sted. Det er ikke nemt at blive, hverken separeret eller skilt. Det påvirker mange familieliv og særligt, hvis der er børn involveret.

Der er en række skilsmissevilkår, som man skal leve op til, hvis man vil søge om skilsmisse. Det er to forhold som er ret væsentlige.

Det første er, at I skal aftale, hvem af jer som skal fortsætte jeres fælles lejemål og det andet er hvorvidt der skal være en pligt til betaling af underholdsbidrag, og hvor længe pligten skal vare.
Det er ikke et krav, at I er enige om størrelsen af bidraget. Derudover er der flere juridiske krav, som man skal leve op til, hvor at det er en god idé at få en advokat ind i billedet.