Derfor skal I benytte jer af teambuilding på arbejdspladsen

Teambuilding handler om at få en bedre relation og et bedre sammenhold på arbejdspladsen. Det har nemlig stor betydning for, hvordan I arbejder sammen i hverdagen. En arbejdsplads, hvor der er gode og stærke relationer og et godt sammenhold, præsterer også bedre i hverdagen og vil være bedre rustet til at håndtere udfordringer og svære tider. Derfor kan det være en rigtig god idé at benytte sig af teambuilding, da teambuilding er en af de bedste måder, til at styrke sammenholdet på arbejdspladsen.

Hvad er teambuilding?

Du har helt sikkert hørt om teambuilding før, og måske også prøvet det, men hvad er teambuilding egentlig for en størrelse? Teambuilding er en bred betegnelse, som dækker over en proces, som har fokus på at skabe bedre relationer, bedre arbejdsmiljø, bedre samvær og bedre samarbejde på arbejdspladsen.

Kort sagt kan man sige, at teambuilding handler om at udvikle et team – heraf navnet ”team building”.

Ofte resulterer teambuilding ikke blot i et bedre sammenhold og fællesskab på arbejdspladsen, men også i øget motivation, større produktivitet og øget trivsel.

Selve aktiviteten, som der udføres i forbindelse med teambuilding, kan være meget forskellig. Ofte er der tale om fysiske opgaver, som kombinerer udfordringer, sjov og samarbejde, men der findes også mange andre former for teambuilding.

Fordele ved teambuilding

Teambuilding består ofte af nogle forskellige opgaver og udfordringer, som skal løses i fællesskab og ved at arbejde sammen. Kommunikation spiller her en nøglerolle. Derfor er en af fordelene ved teambuilding, at der ofte opnås en langt bedre kommunikation mellem medarbejderne i et team, efter de har deltaget i teambuilding. Når teammedlemmerne bliver bedre til at kommunikere, bliver de også bedre til at samarbejde. Derfor oplever mange teams også, at de samarbejder bedre efter de har deltage i teambuilding.

En væsentlig del af teambuilding er også, at have det sjovt. Man kan på mange måder sige, at teambuilding er en form for ”ryste-sammen-tur” på arbejdspladsen. Her lærer man hinanden lidt bedre at kende, og på en anden måde, end man gør til hverdag på kontoret. Det giver et stærkere fællesskab og en bedre tillid og relation medarbejderne imellem.

Endelig er der mange der oplever, at teambuilding kan være med til at forebygge konflikter på arbejdspladsen, fordi man er kommet tættere på hinanden og kender hinanden bedre.

Gode eksempler på teambuilding-aktiviteter

Når det kommer til teambuilding, er det i virkeligheden kun fantasien, som sætter grænser. Et par oplagte idéer til gode teambuilding-aktiviteter kunne dog være fælles madlavning, escape room, karaokeaften, skattejagt, kajakroning eller orienteringsløb.

Hvis I vil have det optimale ud af jeres teambuilding, kan det dog være en fordel, at lade en professionel aktør stå for dagen. De vil nemlig vide, præcis hvilke aktiviteter, der passer godt til jeres team, og kan på den måde sammensætte et program, som I vil få optimalt udbytte af.

Hvis I er interesserede i at få en både sjov og udfordrende dag, hvor I styrker jeres samarbejde, kommunikation og performance, så book en tid i dag til teambuilding.