Du skal passe på din krop, når du er på arbejde

I disse år er der kommet større og større fokus på arbejdssikkerhed, og generelt hvordan vi skal blive bedre til at passe på vores krop, når vi er på arbejde. Det gælder alt fra tunge løft til den måde, vi sidder på. Uanset hvad det end skulle være, er det vigtigt, at vi husker at være opmærksom.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan man kan passe på sig selv, når man arbejder. Det vil både omhandle et fysisk arbejde og et stillesiddende arbejde.

Det fysiske arbejde

Der er statistisk set større chance for at komme til skade, når man beskæftiger sig med et fysisk arbejde. Det burde ikke komme som nogen overraskelse. De fysiske skader er ofte et resultat af et forkert løft eller en forkert bevægelse. Mange af disse slags skader – eller overbelastninger – kan undgås, hvis der blev brugt et rullebord som eksempel.

Når man har et rullebord, så slipper man for at bære tingene rundt. Det kan godt være, at det ikke er ét løft, der afgør det. Men hvis man kontinuerligt løfter forkert i en længerevarende periode, vil man opleve, at der bliver mere og mere problematisk.

Det stillesiddende arbejde

Selvom der er mange, der er af den overbevisning, at man ikke kan komme til skade ved stillesiddende arbejde, kan man faktisk nemt få en overbelastning. I teorien skal man ikke gøre noget aktivt udover at sidde i den forkerte position for at få en skade i et stillesiddende arbejde.

Det er det samme princip som med de kontinuerlige og usunde løft. En vedvarende arbejdspositur, som ikke er hensigtsmæssig i forhold til de ergonomiske anbefalinger, kan nemt være medvirkende til at overbelaste kroppen. Derfor skal du sørge for at bevæge dig i løbet af dagen, hvis du har et stillesiddende arbejde!