Slip af med din snorken med et operativt indgreb

Er du træt om morgenen, selvom du har sovet 8 timer og måske også mere end det? Får du tit at vide, at du snorker, og at du holder hele huset vågen? Så har du sikkert et problem med snorken!

Mange mænd snorker om natten – til stor gene for dem selv og andre. Alle har sikkert prøvet at få at vide af sin partner, at de snorker. Men for nogle bliver deres snorken så voldsom, at det går udover deres søvnkvalitet.

Faktisk kan voldsom snorken være et tegn på underliggende lidelser som f.eks. søvnapnø. I sådanne tilfælde er det en god idé at få en operation for snorken, da det kan have meget negative konsekvenser for dit helbred.

En tredjedel af danske voksne snorker

Det er helt normalt at snorke – faktisk snorker en tredjedel af danskere hver nat. Det skyldes simpelthen den måde, vores svælg og hals er sat sammen på. De lyde, vi kalder snorken, er vibrationer i svælget. Derfor har de fleste danskere slet ikke noget at bekymre sig over, hvis de får at vide, at de snorker.

Til gengæld kan der være grund til at bekymre sig, hvis du får at vide, at du holder lange pause mellem dine vejrtrækninger, når du snorker. Det kan skyldes en lidelse, der kaldes søvnapnø.

Den viser sig ved, at den lidende ikke trækker vejret regelmæssigt og holder lange pauser. Mellem pauserne trækker de vejret pludseligt ind i store mundfulde, og det larmer og lyder hæsligt.

Hvis du lider af søvnapnø, får du en særdeles forringet søvnkvalitet, da du ikke formår at trække vejret ordentligt. Det resulterer i, at du ikke føler dig udhvilet – selv efter en lang nattesøvn.

Bare rolig – der er hjælp at hente

Heldigvis er der hjælp at hente. Med et operativt indgreb, kan du standse din snorken. Der er adskillige former for behandling alt efter individets behov. Hos nogle kan det modvirke snorken at fjerne mandlerne, da kan hæve op og stå i vejen for vejrtrækningen. Det er et simpelt operativt indgreb.

Hos andre kræver det en dybere undersøgelse for at finde ud af, hvad der er skyld i, at personen snorker. Der kan f.eks. være brug for en radiofrekvensbehandling. En radiofrekvensbehandling kan udføres på både tungeroden eller den bløde gane – alt efter, hvor problemet ligger. Ellers kan det være nødvendigt med et kirurgisk indgreb i den bløde gane.