Har du styr på dine muskler?

Og med muskler, menes der det kød du smækker på grillen fredag aften. Det kan godt være fristende at rulle lidt med øjnene når din ven passioneret diskuterer forskellige udskæringer, men hvis du ønsker den fulde oplevelse som kødspiser, så læs med hér.

Ophav

Hvor kommer kødet fra? Supermarkedet, tænker du klogt. Men hvad med før det ankommer i Føtex? For en god smagsoplevelse kan du gå efter økologisk eller dansk kød fra køer i løsdriftsstalde. Oksekød kommer fra malkekøer, der har afgivet mælk i længere tid, så det er en effektiv måde hvorpå at landmændene sørger for at få det meste ud af deres kvæg ved at lade dem slagte, når de begynder at producere mindre mælk med alderen. Så sig tak til dine lokale landmænd for deres ekspertise, der fører til culottestegen på dit middagsbord.

Tilberedning

Der er mange måder at tilberede sit kød på: medium rare, gennemstegt, rare og mange flere. Og bare rolig, hvis du kan lide dit kød blodigt, skal du ikke bekymre dig, for det er faktisk slet ikke blod, men myoglobin. Når din røde bøf er færdig, kan du krydre den som du lyster, men hvis du ønsker en ny slags smag kan du tilberede en marinade i forvejen og lade dit kød ligge i denne for en fantastisk middag. Find det bedste kød online for at undgå supermarkedet og spørg din kære mor om hun ikke har en opskrift på marinade liggende, for det har hun helt sikkert.

Servering

Hvis du stiller en enlig bøf foran en sulten gæst, vil de nok spise den, men være lidt forvirrede. For at forbedre præsentationen af din saftige bøf, kan du lave hjemmelavede fritter eller ovnbagte grøntsager, der kan serveres med dip eller ren creme fraiche. En klassisk bønnesalat og rødvin passer selvfølgelig også godt til oksekød.

Bon appétit!