Hjælpemidler til rygestop: Her er 3 forslag

Har du et ønske om at stoppe med at ryge? I så fald er du næppe i tvivl om, at det ikke er let. Det kan især være svært at give slip på vanen, hvis du har været fast ryger i mange år.

At det er svært, er dog ikke ensbetydende med, at det er umuligt. Hvis du har indstillet dig på, at du vil stoppe med at ryge, så skal det nok lykkes.

Dog bør der ikke herske nogen tvivl om, at du gør det en del lettere for dig selv, hvis du gør brug af et hjælpemiddel. Og heldigvis findes der flere hjælpermidler, der kan hjælpe dig i denne forbindelse.

#1: E-cigaret

En stor del af dem, der har et ønske om at stoppe med at ryge cigaretter, vælger at overgå til en e-cigaret. Det skyldes i høj grad, at de dermed fortsat vil få en følelse af at ryge, selvom det er damp, der inhaleres.

Hertil findes der også e-væsker til disse e-cigaretter med forskelligt indhold af nikotin. Det er også en fordel, da det betyder, at du stille og roligt kan trappe ned på dit indtag af nikotin.

At du kan tage det i små skridt, er en klar fordel, da det er med til at give dig større chancer for at holde fast i dit rygestop. Netop derfor har mange succes med at kvitte cigaretterne ved hjælp af en e-cigaret.

#2: Nikotinposer

Der skal ikke være nogen tvivl om, at brug af nikotinposer ikke er noget for alle. Hvis du ikke er vild med at skulle have en sådan pose under læben, er det naturligvis bedre at vælge en anden løsning.

Det ændrer dog ikke på, at det er noget, der fungerer glimrende som rygestopmiddel for mange. De har nemlig et indhold af nikotin, som du dermed kan indtage, uden at skulle ryge cigaretter.

Hvorvidt du mener, at det er noget for dig, er en personlig vurdering. Det er dog værd at have dem med i dine overvejelser, inden du sætter dig fast på et bestemt hjælpemiddel til dit rygestop.

#3: Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi har været på markedet i mange år. Derfor er der også mange, der har prøvet at stoppe med at ryge ved hjælp af dette tyggegummi.

Mange har haft succes med det, men der er også mange, der er faldet i igen. Føler du f.eks., at du vil have svært ved at holde fast i dit rygestop, fordi du kommer til at savne følelsen af at ryge, er nikotintyggegummi ikke det rette valg.

Ved du, at du kommer til at savne følelsen, skal du vælge en e-cigaret. Er det ikke noget, du tror, der får betydning for dig, kan du prøve med nikotintyggegummi.